29.01.2020

Nova knjiga u DAISY formatu "Ples u tami"

Pisac: Stejnar Bragji

Naziv djela: Ples u tami        

Spiker: Nebojša Skenderi

Trajanje: 7 sati i 45 minuta

Br.strana na crnom tisku: 279

Izdavač: Vulkan

Mjesto i godina izdanja: Beograd, 2016.

O knjizi:

Dva mlada para putuju po nenaseljenim vulkanskim predjelima Islanda – nepopravljivi hedonista Egjidl i liječeni alkoholičar Hrabn i njihove partnerke Ana i Vigdis žrtve su finansijske krize i žele da na ovom putovanju izliječe profesionalne rane i promisle o životima koje su vodili i ostavili za sobom u gradu. Gusta magla spušta se kao loš predznak i oni džipom udaraju u kameni zid jedne kuće, u kojoj živi bračni par neobičnih staraca. Neka neodređena prijetnja osjeća se napolju, mračna oluja nadolazi, a njima ne preostaje ništa drugo nego da tu provedu noć.

Na dnevnoj svjetlosti pronalaze čudne ostatke životinja pored kuće i tada znaju da moraju što prije pobjeći odatle. Ipak, svaki pokušaj odlaska propada, napetost među njima raste i oni počinju da se svađaju. Kada odluče da se razdvoje kako bi potražili izlaz, ni ne pomišljaju da se više nikada neće vidjeti.

Neprijateljska priroda pojačava njihova priviđenja i dovodi ih do same ivice ponora. Nekada su imali sve: bogatstvo, moć, status, a sada će sve izgubiti.

Back to top