četvrtak, 01 avgust 2019 09:27

Redovna projekcija filma za naše korisnike u Baru

Naša Biblioteka u saradnji sa Organizacijom slijepih za Bar i Ulcinj  organizuje redovnu projekciju filma „Profesionalac", režisera Dušana Kovačevića , u adaptaciji za osobe oštećenog vida. Projekcija filma održaće se u prostorijama Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj, u Baru, ul. Rista Lekića D10, u četvrtak  8.08.2019. u 20 časova.

 Interaktivnu adaptaciju filma uživo radiće naš saradnik Igor Tomić.

 O filmu:

Profesionalac je srpski film snimljen 2003. godine u režiji Dušana Kovačevića, koji je napisao i scenario po svojoj istoimenoj pozorišnoj predstavi. Film je bio srpski kandidat za Oskara, za najbolji film van engleskog govornog područja za 2003. godinu.

 Sin komuniste i policajca, do juče univerzitetski profesor, pisac, boem, pripadnik beogradske inteligencije i vatreni protivnik Miloševićevog režima, Teodor Teja Kraj (Branislav Lečić) je danas direktor jedne velike izdavačke kuće. Jednog dana u njegovu kancelariju nepozvan ulazi neobičan stranac sa velikim koferom u ruci. Taj čovjek je Luka Laban (Bora Todorović), bivši agent srpske službe bezbjednosti, danas taksista. Sučeljavanje ova dva čovjeka je puno iznenađenja i nevjerovatnih obrta. Tokom upoznavanja Luke, Teja saznaje da je njegova misija poslednjih deset godina bila uhođenje Teje, pisanje izveštaja o njegovim postupcima, špijuniranje do najintimnijih trenutaka u njegovom životu.

U filmu igraju: Bora Todorović, Branislav Lečić, Nataša Ninković, Dragan Jovanović, Josif Tatić, Sergej Trifunović  i mnogi drugi.

Back to top